.........
 
 
001676: Ροβινσόνας Κρούσος του Ντανιέλ Ντεφόου. Έκδόση - Αθήνα: Πατάκης, 1999. DDC:ΞΜ DEF, σελ. 247

(παρουσιάζει o Γιώργος Καρακασίδης, μαθητής της α' γυμνασίου)

Οι περιπέτειες του Ροβινσόνα Κρούσο, αρχίζουν από τότε που βρέθηκε ναυαγός σε ένα νησί. Τρεφόταν με ψάρια και νερό από τους καρπούς των δέντρων.

Για να μη χάσει το χρόνο, σημείωνε τις ημέρες που περνούσαν. Μετά από κάποιο χρόνο συνάντησε έναν ινδιάνο. Γίνανε φίλοι και τον ονόμασε Παρασκευά, διότι η ημέρα που συναντήθηκαν ήταν η Παρασκευή. Μαζί με αυτόν έζησε στο νησί για δέκα χρόνια.

 
     
     
 
 
001112: Το μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη. Έκδοση - [χ.τ]: Ίκαρος, 1999. DDC:ΕΠ ΕΛΥ, σελ. 25

Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται στην αγάπη και στον έρωτα δύο ανθρώπων. Ο Ελύτης παρομοιάζει την αγάπη με διάφορες καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής.

Ο ήρωας του κειμένου προσπαθεί να κάνει τα πάντα προκειμένου να μη χάσει τη γυναίκα που αγαπά . Μας μιλά για μια αγάπη πολύ δυνατή που φαίνεται ότι θα κρατήσει παντοτινά.

 

 
     
     
 
 
001701: Άννυ και Αλέξανδρος , Λίτσας Παναγιωτοπούλου. Έκδοση - Αθήνα: Άγκυρα, 1999. DDC:ΕΜ ΠΑΝ, σελ. 150

Το λογοτεχνικό βιβλίο της Λίτσας Παναγιωτοπούλου μας μιλά για ένα ειδύλλιο ανάμεσα σε δύο νέα παιδιά, την Άννυ και τον Αλέξανδρο. Οι πρώτες δυσκολίες δεν αργούν να έρθουν.

¨Ενας συμμαθητής τους, ο Σώζος, όμορφο παιδί και με γερό πορτοφόλι δημιουργεί συνεχώς προβλήματα ανάμεσά τους.

Ο Αλέξανδρος μπροστά στην αντίδραση των θείων του και των γονιών της Άννυ παίρνει μία τολμηρή απόφαση. Η Άννυ δεν διστάζει να τον ακολουθήσει. Τα δύο παιδιά περνούν μία μεγάλη περιπέτεια, στο τέλος έρχεται ένα ευχάριστο νέο για τον πατέρα του Αλέξανδρου που τόσα χρόνια περίμενε.

 
     
     
 
 
001410: Ο μικρός μπουλοτιέρης , της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλης. Έκδοση - Αθήνα: Πατάκης, 1999. DDC:ΕΜ ΓΡΗ, σελ. -

Ο μικρός Λευτέρης είναι ένα παιδί που αγαπά πολύ τη θάλασσα.

Ο πατέρας του δεν ήθελε να τον αφήσει να ασχοληθεί με αυτό που τόσο αγαπούσε.

Για καλή του τύχη γνώρισε έναν καπετάνιο, τον Κ. Λάζαρο, όπου ο μικρός Λευτέρης τον παρακαλά να τον πάρει μαζί του σε ένα από τα ταξίδια του, για να γνωρίσει, να εξοικειωθεί με τη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπά...

 
     
     
 
 
000212: Ηλεκτρισμός (ανακαλύπτω την επιστήμη). Έκδοση - Αθήνα: Δεληθανάσης-Ερευνητές, 1992. DDC:537 PAR, σελ. 69

Στο βιβλίο αυτό μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για την επιστήμη του ηλεκτρισμού, από τις πρώτες ανακαλύψεις μέχρι και της τελευταίες που άλλαξαν ριζικά τη ζωή μας.

Ο αναγνώστης μπορεί να μάθει, τί είναι ο ηλεκτρισμός, με τί μέσα γίνεται η χρήση και η αποθήκευσή του. Επίσης, περιλαμβάνει θέματα για τις ηλεκτρικές αντιστάσεις, τους μετασχηματιστές, τους ηλεκτρο-μαγνήτες, τους ηλεκτρικούς κινητήρες κ.α

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Ομήρου 4, 19018 Μαγούλα, τηλ.: 210-5552079, fax: 210-5559715