Εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Σχολείο μας

Σύλλογος Γονέων

Who is OnLine

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 258 guests και κανένα μέλος

Login Form

Κατά κοινή ομολογία ο διδακτικός χρόνος στο σχολείο είναι περιορισμένος. Από τη μια οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταδώσουν στους μαθητές τις γνώσεις τους στο χρόνο αυτό και από την άλλη οι μαθητές προσπαθούν να κατανοήσουν όσο το δυνατό περισσότερα. Η κατάσταση αυτή προκαλεί άγχος και στις δυο ομάδες.

Για το λόγο αυτό το 2014 δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας Τσατσούρη Χρήστο το ιστολόγιο «Φιλολογικό Υλικό για τους μαθητές του Γυμνασίου» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://xtsat.blogspot.com/

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί λοιπόν ένα επιπλέον μέσο επικοινωνίας του εκπαιδευτικού από τον οποίο συντάχθηκε με τους μαθητές του. Κι όχι μόνο. Ευελπιστεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ακόμη και για οποιονδήποτε χρήστη, που δεν έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο των φιλολογικών μαθημάτων του Γυμνασίου, αλλά τον ενδιαφέρει να το εξερευνήσει.

Το ιστολόγιο περιλαμβάνει στις σελίδες του παρουσιάσεις (PowerPoint) φιλολογικών μαθημάτων και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και πιο συγκεκριμένα:

Α΄ Γυμνασίου:1. Αρχαία Ελληνικά

Β΄ Γυμνασίου: 1. Αρχαία Ελληνικά, 2. Νεοελληνική Γλώσσα, 3. Νεοελληνική Γραμματεία, 4. Ιστορία

Γ΄ Γυμνασίου: 1. Αρχαία Ελληνικά, 2. Ελένη του Ευριπίδη, 3. Νεοελληνική Γλώσσα, 4. Νεοελληνική Γραμματεία, 5. Ιστορία, 6. Κοινωνική και πολιτική Αγωγή.

Έτσι οι μαθητές που θέλουν να μελετήσουν και να βρουν επιπλέον στοιχεία για το μάθημα δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το ιστολόγιο αυτό. Το ιστολόγιο περιέχει αυτή τη στιγμή 314 μαθήματα (Ιανουάριος 2022) και επίσης χρήσιμες συνδέσεις, φωτογραφικό υλικό, ντοκιμαντέρ, βιντεομαθήματα, εργασίες των μαθητών και φυσικά ενημερώνεται σε τακτική βάση.

Το τραγούδι του Σχολείου μας

eclass logo

e yliko

schgr

banner asfaleia

banner online seminaria

banner safeLine

safer internet

stop bullying

banner sch blogs final

kpg

banner seminaria DEP